Maistas
Keliaudami su šaukštu po JAE virtuvę, ilgainiui suprasite, kad šios šalies virėjai tikrai žino, ką veikti su prieskoniais – maisto skonis čia spalvingas ir unikalus, o skonių ir aromatų paletė tokia plati, kad išragauti visko per vienas atostogas tiesiog nesuspėsite. Bet gero po truputį, kaip sakoma. Be ko nebūtų Emyratų virtuvės? Išgirdę tokį klausimą, vietiniai Jums paminėtų tris produktus: be mėsos, žuvies ir ryžių. Iš ryžių čia ruošiami tiek pagrindiniai patiekalai, tiek desertai, o mėsa ir žuvis karaliauja daugumoje tradicinių valgių: Shawarma (šavarma) – tradicinis arabų valgis ne mažiau mėgstamas ir kitose Pietryčių Azijos virtuvėse. Šie arabiškos duonos suktinukai su smulkiai supjaustytos vištienos ir avienos įdaru, pomidorų ir marinuotų agurkų riekelėmis bei svogūnų ir česnakų padažu yra artimi turkiškų kebabų „giminaičiai“. Machboos – ryžių patiekalas, kvepiantis cinamonu, kardamonu, gvazdikėliais ir citrinų žievelėmis, gausiai papildytas razinomis ir, žinoma, mėsa ar žuvimi. Mhammar – nedidelės keptos žuvelės, gausiai pagardintos prieskoniais ir ragaujamos su karamelizuotais svogūnais bei saldžiaisiais ryžiais.