Skonių sala
Madeiros sala nuo seno garsėja savo puiku, kiek stipresniu nei įprasta, vynu. Čia net rengiami Vyno festvaliai kiekviena rudenį, kai yra nuimamas derlius. Vyno kaina pakelia tai, kad vynuogės saloje yra auginamos sudėtingomis salygomis, todėl nuėmimas nėra toks paprastas. Vietiniai gyventojai yra dideli jūros gėrybių mėgėjai ir vietinėje virtuvėje dominuoja produktai, kurie gaunami tiesiog iš šalia alsuojančio Atlanto vandenyno. Populiariausias žuvies patiekalas Madeiroje – Espada (Juodosios kalavijos žuvis). Žuvies išvaizda neatrodo patraukliai, tačiau išbandyti patiekala iš jos tikrai verta. Sočiai pavalgius ateis laikas desertui, salą lepinanti saulė prisirpins jums visą puokštę šviežių tropinių vaisių: mangų, papajų, ananasų, arbūzų ir, jei tikėsime vietiniais, skaniausių pasaulyje bananų.